úterý 15. ledna 2019

3 tipy, jak si vytvořit vizi na další rok

Chystáte se rekapitulovat starý rok a spřádat plány na tento rok? Možností je opravdu mnoho. Od koláže, myšlenkové mapě, kresbě. Pokud máte chuť něco
nového vyzkoušet, tak přináším své 3 tipy, jak si vytvořit vizi:

1. Myšlenková mapa. 
Myšlenkové mapě jsem už psala před několika lety. Napsala jsem 3 díly mapy lze tvořit kombinací psaní, výborně přitom pracuje váš mozek, velká flexibilita celého procesu.Zapisujete komplexně své myšlenky a jsou lehce pochopitelné. Můžete je obohatit ikonkami či obrázky.
Výhody: nepotřebujete k tomu umělecké sklony, a přesto tyto mapy vypadají skvěle a přehledně. 
Formy: provedení perem, pastelkami či kombinací s využitím starých časopisů a reklamních materiálů. Existují i různé aplikace.

2. Kresba
Nakreslete jednoduchý obrázek, kde kombinujete přítomnost a na druhé půlce papíru vytváříte i svou vytouženou budoucnost. Z NLP (Neurolingvistického programování) vím, že to, co nás nebaví, popisujeme většinou černobíle a budoucnost v barevné verzi. Probuďte v sobě kreativního génia. Inspirace z YouTube kanálu Patti Dobrowolski.
Výhody: uvidíte rozdíl mezi tím, co máte, a tím, kam se chcete dostat, je důležité být akční a konkrétní kroky podniknout a věřit si. Vize formou nakreslené reality. Předel roku 2018/2019 je velmi důležitý pro naše vnímání.
Forma: stačí fixa, případně pastelky a papír.

3. Vizuální poznámky – sketchnoting 
Jde o kombinaci jednoduchých ikonek a slov. Seznamte se se základy, vytvořte si kreativní a rekapitulační přehled. Já jsem si vytvořila 2 pracovní listy, jeden využiji pro rok 2018 a druhý na rok 2019, co hodlám rozvíjet a o co budu usilovat. Variant je zde více. Mrkněte na můj profil na Instagramu a získáte inspiraci Zdenka_kresli.

Výhody: rozvíjíte kreativitu, využíváte něco, co už umíte. Jde o jinou formu, pokud vás už myšlenková mapa nebaví.

Formy: čmárání, fixy a stačí 2 barvy, 1–-2 papíry formátu A 4. 

Všechny způsoby jdou vzájemně kombinovat a propojovat. Nakopněte vlastní kreativitu a vytvořte si vlastní způsob. Výborně se doplňuje 1 a 3.

Jak to děláte vy? Přešli jste na aplikace či různé již předtištěné deníky či bullet journal? Napište mi své tipy. Jeden tip na závěr na deník tzv. YearCompass, který si můžete stáhnout a vyplnit.

Všechno nejlepší do roku 2019, 

Zdenka

Instagram: Zdenka_kresli
Tréninky: www.edux.cz 
Youtube: Jak nastartovat změnu


Pokud se vám článek líbil, sdílejte jej a doporučte jej tak ostatním – děkuji. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Linkwithin.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...