pondělí 9. září 2024

Jak kreslení postaviček a příběhů ovládá prodej: Objevte sílu techniky AIDA

Znáte zkratku AIDA? 

AIDA je zkratka pro čtyři kroky, které se používají k vytvoření efektivního prodejního procesu. Metoda se často používá v marketingu, prodeji i v osobním rozvoji, aby se oslovily potenciální zákazníky a přesvědčily je k nákupu.

Pochází z anglického slova a postupně vám vysvětlím, co znamenají. Využila jsem k tomu webinář, který chystám v říjnu 1.10.2024 na náčrtky pro podnikatelé. Budeme tam mimo jiné kreslit obličeje, postavičky, firemní situace a příběhy.

Kde a jak techniku můžete využít?

1. A - Pozornost (Attention):

Prvním krokem je získat pozornost potenciálního zákazníka. V případě prodeje webináře o náčrtky pro podnikatelé mohu vytvořit atraktivní reklamu nebo inzerát, který upoutá pozornost lidí, kteří mají zájem o uměleckou tvorbu. 

Například můžete použít zajímavý obrázek, který ukazuje výsledek kresby obličeje, který by účastníci mohli dosáhnout díky webináři.

2. I - Zájem (Interest):

Poté, co jste získali pozornost, je důležité zaujmout zájem potenciálního zákazníka. Přesvědčte je o tom, proč by měli váš webinář o náčrtcích pro podnikatelé navštívit. Vytvořím popisný text nebo prezentaci, která vysvětlí výhody účasti na webináři. Zdůrazním, že účastníci se naučí kreslit rychle firemní situace nebo zlepší své dovednosti v oblasti vizuální komunikace.

3. D - Přání (Desire):

Následujícím krokem je vzbudit přání potenciálních zákazníků účastnit se webináře. Vytvořím emocionální propojení mezi účastí na webináři a přínosem, který získají. 

Využiji svědectví spokojených účastníků, kteří zlepšili své kreslící schopnosti po absolvování mých webinářů. Představím webinář jako příležitost pro osobní rozvoj a získání nových dovedností.


Webinář - Jednoduché náčrtky pro podnikatele

4. A - Akce (Action):

V posledním kroku motivuji potenciální zákazníky k okamžité akci. Poskytnu jim snadný způsob, jak se přihlásit na webinář, například prostřednictvím odkazu na registrační stránku. 

Mohu využít i časově omezenou nabídku. Co vás napadá? Napište mi do komentáře. Mějte se fajn a kde využijete AIDU vy? 

Zdenka

----------------
Zdarma: www.edux.cz/ke-stazeni
Instagram: Zdenkakresli
Facebook: Zizitom

Žádné komentáře:

Okomentovat

Sketchnoting: Váš tajný nástroj pro úspěch

Sketchnoting: Váš tajný nástroj pro úspěch Představte si, že sketchnoting je kouzelný elixír, který byste našli v lékárně. Na etiketě by stá...