neděle 11. listopadu 2012

Kdo je vaším vzorem na vábení peněz?

Co si myslíte o penězích? Jaký je Váš vztah k penězům? Kolik jich vlastně chcete mít? Víte to přesně?

Před časem jsem si koupila publikaci "Jak se stát magnetem na peníze". Podle názvu jsem byla nejdříve skeptická, ale zaujala mě. Byla čtivá, kombinace teorie, příběhů a cvičení - mám ráda. Vedlo mě to k zamyšlení...

Autorka Marie- Claire Carlyle navádí zamyslete se nad tím, jaký máme vztah k penězům, v druhé části publikace se věnuje změně návyků směrem k penězům a poslední část je věnovaná objevení vlastního potenciálu.

Vybrala jsem 2 cvičení, zkuste si je taky udělat:



Cvičení č. 1
Položte si následující otázky. Buďte někde v klidu, uvolněte se, vezměte si papír a tužku, klidně dýchejte a přemýšlejte. Nechte odpovídat intuici.
  • Peníze, co k vám vlastně cítím?
  • Peníze, jak se k vám chovám?
  • Peníze, jak vás můžu mít více?
  • Peníze, co byste mi rádi řekly? 
Přišli jste na něco? Žádné řešení není správné, spíše jde o zamyšlení, jaký máte vztah k penězům, protože 80% myšlenek je podvědomých a i když si přejeme být bohatými, tak naše vnitřní nastavení je jiné. Jak je tomu u Vás?
 

Cvičení č. 2
Připravte si malé papírky s otázkami a na ně postupně odpovídejte.
  • Co jsme slýchávali o penězích jako děti?
  • Co pro nás znamenaly v dospívání?
  • Jaké je vaše oblíbené rčení o penězích?
  • Co Vám běží hlavou, když čtete o bohatých lidech?
  • Kdo je vaším vzorem na vábení peněz? Popište jej.
Pak jednotlivé papírky rozdělte na pozitivní a negativní. Zkuste porovnat, kterých je více a pak se Vám nabízí řešení, proč myslíte, jak myslíte. Tak, co jak dopadlo toto cvičení? Zjistili jste něco zajímavého pro sebe?


Závěrem:
Pokud chceme mít více peněz, je důležité vědět, jak o nich smýšlíme, jaký máme vztah k penězům a pokud opravdu něco chceme, je důležitá i naše aktivita. Pozitivní vztah, změna myšlení však nestačí. 


Moje doporučení:
Popřemýšlejte, zda už nejste milionářem - možná když si doma uděláte inventuru všeho, co vlastníte (dům, auto, cenné papíry, pozemky, to, co sbíráte), tak zjistíte, že už jste milionářem či milionářkou. Přečtěte si publikaci je inspirativní a staňte se "magnetem na peníze" nebo vyzkoušejte koučování a ujasněte si, jak to máte Vy nebo přijďte do kurzu "Sebepoznání" a popřemýšlejte společně i s ostatními účastníky kurzu, jaký máte vztah k penězům.


Z knihy si vybírám: "Magnet na peníze tedy znamená, že objevíte boháče ve svém nitru", abyste se jím mohli stát i navenek".


Hezký den,

Zdenka

Podcast: Zdenčin pokec - podcast úspěšných
Koučink: www.kouc-koucink.cz 
E-book: Kaizen - chci změnu


Pokud se vám článek líbil, sdílejte jej a doporučte tak i ostatním – děkuji.

Linkwithin.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...