úterý 28. dubna 2015

Vydejme se do světa tajemných dobrodružství...



Zvu vás na cestu do kouzelného lesa plného dobrodružství. Chcete okusit příchuť neznáma? 


Chci změnu - blogStát se odvážným a objevovat taje krajiny kolem sebe? Představte si...jdete lesem, vnímáte jeho klid, energii, harmonii...možná uvidíte, co jste ještě neviděli...

Pomalými a opatrnými krůčky vstupujete do kouzelné pohádkové krajiny, kde možná spoustu věcí neznáte....tím lépe...máte úžasnou šanci vidět nové věci...možná objevíte, co jste kdysi znali, ale už dávno zapomněli...a začnete se rozpomínat, připomínat si a s úsměvem vzpomínat.

Může to být lákavé, tajemné i trochu nebezpečné, především však poznávací. Potkáte třeba roztomile a pozitivně naladěné postavičky...jé...a co je to támhle? 


Skřítkové z pohádky, kterou jste jako děti měli tak rádi.  Jú...tam za stromy jsou převelicí obři, za skálou vykupují strašliví a škodolibí démoni, se kterými si neumíte poradit...
Chci změnu -blog

Jak budete pomalými krůčky procházet tajemnou krajinou, přijdete na křižovatky. Na některých budete přesně vědět, kam odbočit, na jiných zůstanete stát a budete se dlouze rozhodovat, který směr je ten správný...Vlevo? Vpravo? Rovně? 

Podobně je to i v našem životě. Tím, že překračujeme pro nás určité meze, neznámé oblasti, učíme se novým věcem, poznáváme nepoznané. A zažíváme různé pocity...radost, smutek, překvapení, obavu, strach nebo pláčeme smíchy.

Vlastně jakákoli změna je cestou takovým pohádkovým lesem...těšíme se na výlet, ale někdy se i obáváme neznámého. Co si vzít sebou? Co nás čeká? Koho na cestě potkáme? Jaké zážitky nás čekají? Jaká kouzla zažijeme? Kým se staneme, jakými budeme, až z toho lesa zase vyjdeme?


Lesem se má kráčet opatrně - mohou na nás číhat nástrahy. A měli bychom být vnímaví, nechceme přece přijít o něco atraktivního či objevného.

Proto jsem si při psaní ebookuKaizen chci změnu“ vybrala právě tuto japonskou filozofii, která je velmi jednoduchá, ale její vliv na realizaci změny a toho, co způsobí v životě, je obrovský. 


Tak jako jdeme lesem pomalu, ale jistě, tak můžeme měnit a prozkoumávat sami sebe. Vnímáme své pocity, klademe si v duchu různé otázky a hledáme na ně uspokojivé odpovědi. Hrajeme si a hlavně docházíme k poznání, co chceme od života a jaká změna je právě ta žádoucí a proč.

Kreativita je pro nás v situaci, kdy se hledáme, úžasným pomocníkem. Pátráme po cestách, technikách, nových příležitostech v životě. Využila jsem svých zkušeností, příběhů klientů a též toho, co jsem se v kurzech a ve svém životě naučila.

Závěrem: 

Pokud jste v neznámém terénu, hodí se vám mít u sebe kompas či nějakou navigaci. Třeba by právě můj ebook mohl být tou vaší navigací, abyste vyšli z lesa plní zážitků, nové energie a elánu začít šťastně žít, protože budete vědět, odkud kam se chcete dostat. A je jenom na vás, jaké tempo si zvolíte. Dne 19.5.2015 proběhl křest e-booku, ale o tom někdy příště.

Moje doporučení: 

Svou pozvánku zakončím citátem od Robert J. Mckain:  Nejčastější příčinou toho, že nedosáhneme svých cílů, je skutečnost, že zabíjíme čas tím, že děláme nejdříve druhořadé věci.

Přeji Vám krásný den,

Zdenka

Twitter: zdenka_t

E-book: Kaizen -chci změnu
E-book: Digitální, nezávislí a volní
Podcast: Zdenčin pokec - podcast úspěšných

Užitečný článek? Podělte se o něj se svými známými na Twitteru, Facebooku a jinde. Děkuji.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Linkwithin.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...