středa 7. srpna 2013

6 tipů, jak přežít dovolenou s partnerem

Chystáte se s partnerem na společnou dovolenou? Těšíte se, nebo spíše ve Vás vzrůstají obavy, jak to dopadne? Pohádáte se, nebo to dopadne dobře? Připravujete věci pro sebe a děti, přemýšlíte, co si vzít na cestu. Zkrátka stres na nejvyšší hodnotě.
Cesta k prospesne zmene. blog
Pár tipů, které by Vás mohly inspirovat, jak přežít nastávající dovolenou o něco lépe než tu předchozí.
1) Uvědomte si, že jste na dovolené a že je to konečně doba, kdy si můžete odpočinout od kolegů, být v jiném prostředí, jíst jiná jídla, než na jaká jste denně zvyklí. Zbavíte se aspoň na chvíli nepříjemného nadřízeného nebo přerušíte každodenní rutinu.

2) Hádka. Než se rozčílíte nebo zvýšíte hlas, zamyslete si, zda je to podstatná věc, nebo malichernost (např. zapomenuté oblečení, nezalité kytky či něco jiného není neřešitelným problémem). Hlavně si vezměte doklady, pojištění do zahraničí, adresu pobytu vč. potřebných kontaktů a kartu či peníze. Ostatní jsou blbosti.

3) Dohodněte se, co budete na dovolené dělat. Chcete být více v klidu? Lehnout si na pláž, večer se projít a prohlédnout nějaké obchody či navštívit místní restauraci? Co Váš partner, taky chce být v klidu, nebo touží zkoumat a procestovat celé okolí? Promluvte si a najděte nějaké kompromisy, nebo se řiďte heslem „spolu, ale odděleně“. Typologie tady taky hraje roli.

4) Neplňte plán. Užijte si dovolenou. Jestliže jste zvyklí z pracovního prostředí na výkon, tak na dovolené zvolněte. Není potřeba lámat rekordy v kilometrech, v rychlosti či zvýšené výkonnosti. Aktivně fyzicky relaxovat, to ano, ale nejde o výkony jako v práci. Stres z práce kompenzujte sportem, ale ne výkonnostním.

5) Vypněte telefony a přerušte práci, ono se to nezblázní a někdo Vás přece může zastoupit. Máte nárok na to, mentálně se odpoutat od práce, pracovního prostředí a kolegů. Pokud podnikáte, baví Vás to a těší a neoddělujete dobu dovolené a práce, tak změna místa může být pro Vás zase inspirací, získáním nových podnětů, vjemů, změnou režimu, setkáváním se s novými lidmi s jinou mentalitou.




6) Pokud víte, že s partnerem společně trávíte naopak příliš mnoho času, odděleně trávená dovolená může být pro Vás přínosem. Můžete si sdělit, co jste viděli a navštívili a nakonec se budete těšit sami na sebe. Pokud u Vás momentálně probíhá nějaká krize, může to být lepším řešením.



Závěrem: Poučme se z předešlých dovolených a užívejme si volna, přírody, sluníčka a vybraných jídel. Nekažme si čas, kdy můžeme relaxovat a být šťastní.



Moje doporučení: "Život je řada po sobě následujících lekcí, které člověk musí prožít, aby je pochopil.“,Ralph Waldo Emerson



Přeji krásný den,

Zdenka

Pokud se vám článek líbil, sdílejte jej a doporučte jej tak ostatním – děkuji

Linkwithin.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...